Schrijven, storytelling en fotografie

AANKONDIGING – 27 MEI: GEHANDICAPTEN DE STRAAT OP VOOR LANDELIJK PROTEST #ZORGOMDEZORG

#ZorgomdeZorg online fotoactie 15 mei jl.

#ZorgomdeZorg online fotoactie 15 mei jl.

27 MEI EXPLODEERT DE WOEDE

Landelijke protestactie #ZORGOMDEZORG blaast ‘fatsoenlijk Nederland’ één dag omver

Geduld. Begrip. Beschaving.

Wij – chronisch zieken, gehandicapten en zorgverleners – hebben er de afgelopen jaren immense hoeveelheden van nodig gehad om niet uit te barsten in frustratie over het zorgbeleid vanuit Den Haag.

Maar op 27 mei staan we het onszelf toe onze woede te uiten.

Dan gaan miljoenen Nederlanders van alle leeftijden en welvaartsklassen ons tijdens de actie #ZORGOMDEZORG tegenkomen op straat of in hun digitale tijdlijn.

Dan zullen honderden, misschien wel duizenden, chronisch zieken en gehandicapten op strategische plekken aandacht vragen voor hun benauwende/uitzichtloze situatie en voor de hashtag #ZORGOMDEZORG.

Dan zal ‘fatsoenlijk Nederland’ bijna niet meer om de gezichten heen kunnen, die de klappen van het afbraakbeleid dagelijks moeten opvangen.

Dan zal Nederland zich, hopelijk, gaan schamen voor wat nu eufemistisch ‘bezuinigingen’, ‘efficiency’ en ‘participatie’ wordt genoemd.

Meer weten over de aankomende actie #ZORGOMDEZORG? Bel of mail met Marion Altena of Marcel Strooband via 06 – 2468 9768 of Ontworteling@gmail.com

En dat is waar schrijvers Marcel Strooband en Marion Altena iets aan wilden veranderen. Ze bedachten een concept voor een demonstratie waaraan letterlijk iedereen mee kan doen. Demonstreren met minimale inspanning, maar met een maximaal effect d.m.v. een niet eerder vertoonde kruisbestuiving tussen het aloude Malieveld, willekeurige voorbijgangers en social media.

Strooband is zorgverlener in het kader van een pgb en Altena is chronisch ziek. Zij is pgb-houder. Ze hebben elkaar recentelijk via social media leren kennen.

Voor meer informatie belt u met Marion Altena, 06 – 2468 9768, stuur een e-mail naar Ontworteling@gmail.com of benader haar op Twitter via @marionaltena of @zorgomdezorg.