Schrijven, storytelling en fotografie

Het kan anders!

In veel landen, ook in Nederland, bestaat er een vast beeld van hoe een auteur te werk gaat bij het schrijven van een boek. Eerst zit hij (of zij) dagen, weken, maanden moederziel alleen op een zolderkamer achter de computer. Daarna probeert hij/zij een uitgever warm te maken voor het manuscript. Als dat gelukt is en het boek op de markt verschijnt begint de promotiecampagne. Die bestaat meestal uit signeersessies, lezingen en het boek verkopen op festivals of beurzen.

Copyright Marion Altena 2013

Copyright Marion Altena 2013

En als de auteur weet op te vallen wordt er aandacht aan zijn/haar boek besteed in kranten of zelfs op radio en tv.

Maar als die doorbraak niet komt en de verkopen tegenvallen wordt het boek binnen enkele jaren tegen een dumpprijs van de hand gedaan… en verdwijnt het uiteindelijk in de vergetelheid.

Is dit de enige weg die je als schrijver kunt gaan? Of kan je méér halen uit je boek?

Op die laatste vraag heb ik een glashelder antwoord: JA!

Je kunt je schrijverschap op andere manieren benaderen. Het Andere Schrijven bestaat echt! En op deze website ga ik je daarover vertellen.

In mijn blogs zal je de komende tijd kunnen lezen over de ongewone ontstaansgeschiedenis van mijn roman Ontworteling en over hoe ik de promotiecampagne van mijn boek al tijdens het schrijfproces startte. Ik ga je vertellen over de keuzes die ik maakte bij het uitgeven van mijn boek en over hoe ik andere kunstdisciplines combineer met het schrijven.

Omdat ik binnenkort op een aantal podia sta met twee verschillende literaire concerten, gaan mijn eerste blogs daarover: het combineren van mijn schrijverschap met andere kunstdisciplines.

Voor meer informatie over Het Andere Schrijven en nieuwe blogs: stay tuned!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.