Schrijven, storytelling en fotografie

De start van een schrijversblog

“A moment in the life of me…”

…is een nummer dat ik meer dan vijf jaar geleden via Youtube ontdekte. Het is geschreven door singer/songwriter/pianist Dax Johnson. Hij is helaas niet meer onder ons, maar zijn muziek resoneert nog steeds in mij, vooral tijdens mijn werk.

Nog niet zo lang geleden was ik in Praag om te filmen voor vlogs en de boektrailer van Onder Levenden (de roman die ik aan het schrijven ben.) Ik had daar een geweldige tijd, met oude en nieuwe vrienden die me op alle mogelijke manieren hielpen. Uiteraard vroegen ze me ook wanneer mijn boek klaar zou zijn. En wanneer Onder Levenden en mijn andere roman, Ontworteling, vertaald zouden worden naar het Engels.

Het feit dat mensen, zelfs in andere landen, interesse tonen in mijn werk bemoedigt me. Maar het maakt ook dat ik me machteloos voel, en ongeduldig. Want was ik maar zover in het schrijfproces van mijn nieuwe roman dat ik mezelf (en anderen) een realistische indicatie kon geven van de publicatiedatum…!

Dus wat nu te doen? Moet ik me maar flink blijven concentreren op het schrijven, terwijl ik vragen over de voortgang beleefd glimlachend terzijde schuif? Het verrassingseffect zou zeker groot zijn als Onder Levenden totaal onverwacht uit zou komen, na lange maanden van radiostilte…

Of is er een manier om jullie, mijn potentiële lezers, te vragen om met me mee te gaan op deze reis – om jullie te betrekken bij het ontstaan mijn roman? Ik zou bijvoorbeeld wat kunnen vertellen over mijn schrijfproces. Over het onderzoek dat ik doe en de mensen die ik heb geïnterviewd. Over mijn muzes en de betekenis van verschillende locaties in het verhaal…?

'Life and the Dead', little angel sculpture on cemetery.
Life and the Dead

Dus ja, ik heb mijn besluit genomen. De komende maanden ga ik jullie verschillende aspekten van mijn werk laten zien, terwijl ik Onder Levenden aan het schrijven ben. In heldere, compacte blogs met stukjes tekst, foto’s, geluidsfragmenten en korte video’s.

Hoogste tijd voor wat momenten uit mijn leven.

P.S.: Al mijn blogs zullen vanaf nu in het Nederlands en het Engels uitkomen. Ik ben namelijk serieus op zoek naar een manier (en fondsen) om de vertaling van mijn romans te realiseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.