Schrijven, storytelling en fotografie

CROWDFUNDING! Help jij mijn roman INTERactief te maken?

NIEUWE ROMAN IN DE MAAK

“Een eigenzinnige, pasgetrouwde Nederlandse die probeert een nieuw leven op te bouwen in Praag, weet weliswaar dat haar man een gevaarlijk dubbelleven leidt, maar heeft daar het liefst niets mee te maken. Als zijn geheimzinnige achterban echter ontmaskerd dreigt te worden, begint de vrouw te beseffen aan wie ze werkelijk haar ja-woord heeft gegeven…”

geur_van_de_toekomst

Dit is de elevator pitch van ONDER LEVENDEN, de nieuwe roman die ik aan het schrijven ben.

Net als mijn vorige roman Ontworteling is ONDER LEVENDEN een spannend, magisch realistisch verhaal met mysterieuze flashbacks uit de geschiedenis. En als je me een beetje kent kan je het al raden: omdat ik van ‘anders schrijven’ houd ga ik ook deze keer een stapje verder dan het alleen maar schrijven van mijn roman!

FICTIE OF WERKELIJKHEID?

In ONDER LEVENDEN experimenteer ik met de grens tussen fantasie en realiteit. En het instrument dat ik daarvoor gebruik is een in het boek verwerkte speurtocht – eentje die de lezer ook ‘in het echt’ zal kunnen lopen. Kortom: ik maak mijn roman INTERACTIEF!

De (meerdaagse) speurtocht in kwestie is een zogenaamde multi-cache, een variant op het wereldberoemde outdoor-spel Geocaching. Dat is, kort omschreven, schatzoeken met behulp van een GPS-apparaat. Hoe dit spel in zijn werk gaat lees je hier: WWW.GEOCACHING.COM

Bij een multi-cache loop je – met een GPS – een speurtocht langs meerdere locaties. Door ter plekke vragen te beantwoorden en puzzels op te lossen verzamel je de coördinaten die je nodig hebt om de ‘stash’ op het eindpunt te vinden. Hier meer info over VERSCHILLENDE SOORTEN GEOCACHES

De multi-cache in ONDER LEVENDEN zal je dwars door Praag heen leiden, langs de belangrijkste locaties uit het verhaal. Maar stel je eens voor hoe het zal voelen als je zo’n speurtocht ooit echt besluit te gaan lopen, met het boek in je hand… hoe surrealistisch is het als fictie verandert in realiteit? Een ding staat vast: de hoofdpersonen uit mijn roman zal je er in ieder geval mee de stuipen op het lijf jagen!

olsanska

Omdat de multi-cache in ONDER LEVENDEN, maar ook op de website van GEOCACHING.COM zal worden gepubliceerd, kan iedereen ‘m straks beleven. En daarmee sla ik twee vliegen in een klap: lezers van mijn boek maken kennis met geocaching en geocachers van allerlei nationaliteiten horen over mijn boek.

Wellicht een ingang voor publicatie van mijn romans in andere landen…?

Nu zijn er de laatste jaren al meerdere romans uitgekomen die over geocaching gaan. Maar wat de roman ONDER LEVENDEN zo bijzonder maakt is dat elke geocacher die deze multi-cache loopt, daadwerkelijk invloed zal hebben op de voortgang van het verhaal. Dat lijkt onmogelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat ik een manier heb gevonden.

HOE? Dat houd ik nog even geheim :p

het_grote_onbekende

CROWDFUNDING

Je begrijpt dat het ontwikkelen van zo’n ‘dubbele bodem’ in mijn roman veel denkwerk, onderzoek en tijd vergt. Het verhaal en de multi-cache moeten precies in elkaar grijpen. Vragen, puzzels, locaties, de coördinaten, alles moet kloppen. Het is dus cruciaal dat ik de multi-cache in de praktijk test, voordat ik ‘m online zet.

IK HEB DAN OOK BESLOTEN OM IN DECEMBER NAAR PRAAG TE GAAN. Vooral voor research maar ook om een dag of vier, vijf mee te lopen met een onbevooroordeelde tester, op zoek naar verbeterpunten in de speurtocht.

Bovendien moet de multi-cache vertaald worden naar het Tsjechisch en het Engels (GEOCACHING.COM heeft een internationaal publiek) en zal ik in Praag waarschijnlijk een of twee keer gebruik moeten maken van een tolk.

Dit alles kost geld. Om precies te zijn: € 700,-

Jammer genoeg kan ik dat niet zelf bekostigen – daarom heb ik jullie hulp nodig. Mijn vraag is dan ook eenvoudig: wil jij een bijdrage leveren, zodat ik dit mooie project van de grond kan tillen?

ZO JA…..

groene-button-300x276  KLIK DAN HIER OM EEN DONATIE TE DOEN

Mijn blijk van waardering zal er als volgt uitzien:

 • Donatie van € 10,-: mijn eeuwige dank, waardering en bewondering.
 • Donatie van € 20,- of € 30,-: Je naam* vermeld in het dankwoord van ONDER LEVENDEN.
 • Donatie van € 40,- of € 50,-: Je naam in ONDER LEVENDEN en het e-boek cadeau als het boek is uitgekomen.
 • Donatie van € 60,- of € 70,- Je naam in ONDER LEVENDEN, het e-boek cadeau als het boek is uitgekomen een uitnodiging voor 2 personen voor de releaseparty.
 • Donatie van € 80,- of hoger: Je naam in ONDER LEVENDEN, het e-boek cadeau als het boek is uitgekomen en VIP-kaarten voor 2 personen voor de releaseparty.

* Als je liever NIET in ONDER LEVENDEN vermeld wordt kan je dat op het donatieformulier aangeven.

NOGMAALS… HARTELIJK, HARTELIJK DANK!

Advertenties

2 Reacties

 1. Floris

  Hi, misschien kun je ook een actie starten op http://www.doneeractie.nl heel veel succes in ieder geval!

  17 september 2016 om 22:15

  • Dank je Floris, maar mijn actie is nu al volop aan de gang. Dus nu opeens een nieuwe starten gaat niet werken. Misschien is het wat voor een volgende keer. In ieder geval bedankt voor je tip!

   17 september 2016 om 22:55

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s