Schrijven, storytelling en fotografie

27 MEI – LANDELIJKE DEMONSTRATIE #ZORGOMDEZORG: EEN TIPJE VAN DE SLUIER…

Pissig
Op woensdag 27 mei is het dan echt zover: gehandicapten, chronisch zieken, zorgverleners en iedereen die zijn solidariteit wil laten zien gaat dan massaal protesteren tegen de sloop van het Nederlandse zorgstelsel en VOOR MENSWAARDIGE ZORG!
#ZORGOMDEZORG is een unieke demonstratie waarvoor je *niet* helemaal naar het Malieveld hoeft. We gaan allemaal IN ONZE EIGEN WOONPLAATS de straat op en zelfs als je de deur niet uit kunt kan je mee demonstreren. Gewoon VANUIT JE HUIS OF KANTOOR.
ER ZIJN DUS TWEE MANIEREN OM TE DEMONSTREREN. DE STRAAT OP, OF VANUIT HUIS.
En het enige dat je nu, ter voorbereiding, hoeft te doen is…
ALS JE WOENSDAG DE STRAAT OP WILT:
1) een stuk karton opzoeken
2) een dikke viltstift klaarleggen
3) je afvragen op welke drukke openbare plek (bijv. in je eigen dorp of stad) je op woensdag kan gaan staan met dat beschreven stuk karton. De tekst die je op dat stuk karton gaat schrijven geven we pas de dag van tevoren vrij. Het verrassingseffect van die boodschap is namelijk de clou van de hele demonstratie!
ALS JE VANUIT HUIS OF KANTOOR WILT MEEDOEN:
1) leg dan een stuk papier (A4 of A3) klaar
2) en een viltstift (of je computer & printer) Ook hier geldt: de tekst die je op dat stuk papier gaat schrijven geven we de dag vóór woensdag 27 mei vrij. Gebruik alleen die tekst, zodat duidelijk is dat we allemaal aan dezelfde demonstratie meedoen!
MEER HOEF JE, VOOR NU, NIET TE DOEN.
DE TEKST VOOR OP JE STUK KARTON OF PAPIER ZAL DE DAG VOOR 27 MEI OP DEZE WEBSITE, OP WWW.ZORGOMNEDERLAND.NL EN VIA SOCIAL MEDIA WORDEN VERSPREID.
Voor de motivatie achter #ZORGOMDEZORG en voor contactinfo kan je de ‘aankondiging voor 27 mei’ op deze website bekijken.
Met strijdbare groet,
Mede namens MARCEL STROOBAND,
MARION ALTENA
TEL: 06 – 2468 9768
E-MAIL: ONTWORTELING@GMAIL.COM

9 Reacties

 1. Beste initiatiefnemers,

  Uitstekende landelijke demonstratie hoor!! Mijn complimenten hierdoor, want zo kan het echt niet langer!!!
  IK ga zeker meedoen maar weet nog niet of ik dan de straat opga en wie er evt. met me meegaan.
  Vraag: is er een speciale tijd op die woensdag waarop iedereen dan echt in actie moet komen met dat stuk karton of papier met de dag ervoor verkregen speciale tekst erop?
  Of kan dat de hele dag door?
  Hoor graag hier meer info over via een mailtje terug of dat dat ook doorgegeven wordt een dag voor die woensdag?
  Bvd en hopelijk nog tot mails.

  Met vriendelijke groet,
  Lex Fauser
  Chronisch ziek, 51 jaar en wonend in Nijmegen.

  23 mei 2015 om 17:47

  • Dag Lex,

   Hartelijk dank voor je enthousiaste reactie! Het doet ons enorm goed om van mensen te horen dat ze het gesol met de zorg, zorgbehoevenden en zorgverleners zo zat zijn dat ze nu daadwerkelijk in actie willen komen! Samen staan we sterk! Over je vragen over woensdag a.s. kan ik het volgende zeggen: je kunt zolang of zo kort als je zelf wilt meedoen, op elk gewenst tijdstip op de dag zelf. Het zou geweldig zijn als ook vrienden en kennissen van jou mee willen doen – alleen hoef je niet een *groep* te verzamelen om op te vallen, want we gaan, allemaal op onze plek, eenmansacties voeren. Nogmaals hartelijk dank voor je reactie en *tot woensdag*! Groet, Marion.

   23 mei 2015 om 19:50

 2. B.T.

  Natuurlijk doe ik mee, is voor mij haalbaarder dan naar Den Haag! Spannend! Hoop, dat de actie een geweldige reactie tot gevolg heeft!

  24 mei 2015 om 22:51

 3. Hallo Marion, die dag heb ik net afgesproken om met mijn gehandcapte dochter en pleegdochter te gaan lunchen in een lunchcafe die gerund wordt door mensen met een beperking. Er gaat nog een jongen met zijn moeder mee. Heb jij een tip wat we kunnen doen om aandacht te besteden aan de actie? Een vrolijke groet van mij! Neeltje

  25 mei 2015 om 10:38

  • Hoi Neeltje,

   Wat een goed idee om het protest te combineren met jullie lunchafspraak! Er zijn inderdaad verschillende dingen die je kunt doen.

   Het is in ieder geval handig om een mobiele telefoon mee te nemen. Eentje waar een fotocamera op zit. Of anders een fototoestel.
   Daarbij: leg maar vast een A4-tje klaar, en een dikke viltstift. Morgen komt op deze website alle informatie te staan over de
   demonstratie – ook de tekst voor op dat A4-tje.

   Het is dus de bedoeling dat je dat beschreven stuk papier woensdag meeneemt naar de lunchroom. Morgen gaan we alle deelnemers
   vertellen wat ze ermee kunnen doen 😉

   Groetjes, Marion.

   25 mei 2015 om 11:09

   • Ga ik zeker doen!!! Bedankt!

    25 mei 2015 om 15:27

 4. Die dag heb ik net afgesproken te gaan lunchen met onze gehandicapte dochter en pleegdochter. Een vriend van hen gaat ook mee met zijn moeder. We gaan lunchen in een lunchcafe dat gerund wordt door mensen met een handicap. We zullen die dag zeker laten zien dat we ons zorgen maken om de zorg.

  25 mei 2015 om 10:51

 5. B.T.

  Is het mogelijk de foto boven onze FB pagina’s die dag aan te passen? Of past dat niet in het plan?

  26 mei 2015 om 09:17

  • Ja tuurlijk! Hartstikke goed idee! Ikzelf ben morgen waarschijnlijk de hele dag op pad met een ‘fotografeer mij’- bord, maar iedereen die op Facebook of Twitter of LinkedIn zit………. pas je profielfoto’s aan!

   26 mei 2015 om 09:54

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.