Schrijven, storytelling en fotografie

Literaire dansvoorstelling ‘Opera Fatale’

Marion_AltenaAnnelies_Jansen

Op zondagmiddag, 18 mei a.s. is OPERA FATALE live te zien in de winkel van Bosman Wijnkopers.

Met deze literaire dansvoorstelling trakteren romanschrijfster Marion Altena en danseres Annelies Jansen het publiek op een combinatie van storytelling, opera en danstheater. Tevens staat Jeroen Margés klaar met een perfect op het verhaal aansluitende wijnproeverij.

Locatie: Bosman Wijnkopers, Frederik Hendriklaan 251, 2582 CD – Den Haag.

Datum & tijd: zondag 18 mei 2014, 15:00 uur.

Entree: € 15,00.

Kaarten reserveren: Bosman Wijnkopers

Opera Fatale is een verhaal uit de roman Ontworteling. De schrijfster, Marion Altena, leest voor over Victoriaanse tijden, over een theater in New York City en de opera La Traviata: …tussen het publiek zit een verwende jongedame die zich stierlijk verveelt. Zij steekt dat niet onder stoelen of banken en op haar jacht naar vervulling lokt zij de luisteraars van het verhaal mee het theater uit, naar buiten, door de donkere straten van Manhattan op weg naar Central Park. Het is er koud en stormachtig – de gedroomde setting voor een ondeugende actie die uitloopt op een dramatische climax…

Annelies Jansen vertolkt, met een verleidelijke combinatie van theater en dans, de rol van deze ‘vrouw van de wereld’, die opvallend veel wegheeft van Violetta uit La Traviata. De verhaallijn van Opera Fatale bevat dan ook meerdere parallellen met La Traviata en is, net als de opera, doordrenkt met de thema’s ‘liefde, drinken en de dood’.

Eén reactie

  1. Cécile

    Leuk thema als vertrekpunt voor een dansvoorstelling! Ben benieuwd naar het eindresultaat…

    27 april 2014 om 20:50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.